Oldal kiválasztása

Idegbaj kerülget a mindig pozitív, önbecsapó szövegektől. A pozitív pszichológiát sokan félreértelmezik: szó nincs arról, hogy ha nyakig ülsz a slamasztikában, akkor mosolyogj bárgyún, hogy „nem süllyedünk”, mint Antlantisz cuki királya! Megnyugtatlak, határozottan másról lesz szó.

Az Atlantisz süllyedéséről szóló örökbecsű darab kimaradhatatlan eleme e bejegyzésnek! Ha ismered, azért nézd meg, ha nem, akkor pedig azért. Az Erik a Viking című agymenés részlete ez, cinikus napokon kötelező!

Ebben a bejegyzésben egy jól használható gyakorlatot ajánlok nektek. Böjtciklustól függetlenül kifejezetten jó az alábbi helyzetekben:

  • elcsüggedtél a helyzeted miatt;
  • valami újba szeretnél fogni;
  • rádtört a világfájdalom, és tartósan kínoz;
  • egy nagy lépésre készülsz, de nem bízol eléggé magadban;
  • csak úgy, hogy átgondold kicsit a helyzeted.

A feladat alapja a „hálanapló”, amit sikerkönyvek előszeretettel ajánlanak. A hálanapló alapvetően amennyiben nem erőltetett, segít ráhangolni arra, hogy a támogató dolgokat észrevegyük – ilyen szempontból mindenképp értékes gyakorlat. Jelen gyakorlatjavaslatom a hálanapló egy komplexebb formája.

Tehát: 10 napon keresztül minden reggel vagy este egy füzetbe, vagy lapokra írj 5-10 tényezőt, amiért valóban hálás lehetsz az életben MOST. 4 szegmenst gondolj végig:

EGYÉNI KÜLSŐDLEGES DOLGOK: anyagi körülmények, a testedre vonatkozó megfigyelések (akár egy részlete – valamit csak találsz!), jövedelem, életkörülmények (még akkor is, ha ez csak annyi, hogy van tető a fejed felett). A legtöbb dolog, ami neked természetes, a földön élő legtöbb embernek nem az. Tehát tényleg légy hálás!

EGYÉNI BELSŐ DOLGOK: a belső tulajdonságaid, melyek előre hajtanak. Amiért hálás lehetsz a sorsnak, saját magadnak, mert kifejlesztetted magadban. Bátran örülj nekik – legalább saját magad előtt!

KOLLEKTÍV BELSŐ DOLGOK: a barátaid, a családod, a téged támogató és szerető emberek. Ha helyből úgy érzed, hogy nincs ilyen, mert téged senki se szeret, akkor még egyszer gondold át – valakinek valamilyen formában csak fontos vagy!

KOLLEKTÍV KÜLSŐ: vedd górcső alá a társadalmat és a társadalmi struktúrát, amiben élsz! Ez nehéz, mert rengeteg kritikát lehet megfogalmazni ebben a szegmensben. Mégis, vannak olyan előnyei a helyzetnek, ami vitathatatlanul jelenleg hálára int. Amennyiben egy ilyet sem találsz, érdemes elgondolkodni, hogy merre éreznéd magad jól, biztonságban.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1