+36 20 33 66 169 lalindababai@gmail.com
Oldal kiválasztása

Képtalálat a következőre: „újhold”

2019 január 06 – Újhold a Bakban, egyben Vízkereszt napja

Kedves Társaim az Úton!

Ahogy megszokhattátok, a hagyományos böjtös úton egy kicsit másképp tekintünk az időre. A társadalmi szokások szerinti Szilveszter remélem, mindenkinek jól telt, és szeretteitekkel köszöntöttétek egymást január 01-én. A csillagok állása, és a lelki hagyományok szerint a Karácsony ideje a mai nappal telik el, és köszönt be a Farsang, avagy a tél búcsúztatásának, és a vigasságoknak az időszaka.

Idén az Új Esztendő fogyó holdnál ért bennünket, mely a Skorpió jegyében állt. Talán éreztétek, hogy az elengedések időszaka benneteket is elért. Az Újhold a Bak jegyében köszöntött ránk, mely támogatja a kitűzött célok elérését és támogat a már elavult szokásoktól, hitektől való megválásban.

A mai nap bontjuk le a karácsonyfát, és a hagyomány szerint ma szentelik a keresztények a vizet (szentelt víz), és ma van az éves nagy lakásszentelésnek, vagy tértisztításnak az ideje is. A modern idők sok hagyományt elhomályosítottak, ám néhány egyszerű gyakorlatot érdemes kipróbálni.

Képtalálat a következőre: „tisztaság”

1.) Elengedés gyakorlat. – Gondold végig az elmúlt évedet, és írd fel egy papírra azokat a dolgokat, melyeket szeretnél elengedni. Fontos, hogy mielőtt elengeded, gondold végig, hogy az elengedni kívánt tulajdonság, helyzet, szituáció vagy kapcsolat mit adott neked (minden és mindenki ad valamit, nem csupán elvesz), és kicsit állj meg megköszönni az adományt! Az elengedni kívánt dolgok legyenek konkrétak, és átgondoltak! Kicsi rituáléval égesd el a cetlit gyertyalángnál!

2. Teremtés gyakorlat – Gondold át, mi az az 1-2 konkrét cél, amit szeretnél idén elérni. Fontos, hogy a céljaid legyenek konkrétak, kivitelezhetőek, reálisak, és konkrét cselekvések által megvalósíthatóak. Emlékszel, ugye? Bevonzani csupán semmit nem lehet. A célok cselekedetek által valósulnak meg, és a tevékenységed során találkozol segítőkkel, hasonlóan gondolkodó emberekkel. A céljaidat írd le (akár zöld tollal), és tedd olyan helyre, ami folyamatosan emlékeztet rájuk!

3. Tértisztítás gyakorlat – Rengeteg tértisztító gyakorlat van. (A klasszikus takarítás is ennek a része 🙂 )A legegyszerűbb talán, ha kikapcsolod a televíziót és a számítógépet estére, kellemes zenét hallgatsz, és meggyújtasz pár gyertyát. Ha van füstölőd, vagy illóolajod, illatosítsd a levegőt.

4. Támogató gyakorlat – csak bátraknak! – Az eljövendő időszakra húzhatsz Tarot kártyát, amennyiben van sajátod. A nagy Arkánumok közül húzz egy lapot a célodra koncentrálva. Nézd meg, milyen tendenciákkal segíti a megvalósulást a Tér. A Tarot üzenete nem jóslás! Csupán a pillanatban rejlő lehetőségeket, ill. figyelemeztetéseket fogalmazza meg. Csak akkor végezd el ezt a gyakorlatot, amennyiben elég erős vagy lelkileg ahhoz, hogy higgadtan és bölcsen elemezd a szimbólumokat végletesség nélkül!Képtalálat a következőre: „tarot”

Hétfőn a vízöntő jegyébe lép a Hold. Lehetőségek nyílnak a felszabadulásra, és új viselkedésformák elkezdésére. Jusson eszedbe: bár a 2019-es év tendenciái támogatók, kedvezők, ahhoz, hogy kihozd az Évből a magad számára a maximumot, cél, terv, és konkrét cselekvés szükséges!

 

Az idei böjt idén tavasszal kezdődik: március 06-án. Már most írd be a naptárba!

Boldog, álmok megvalósításával tele Új Évet kívánok!

Lalinda

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1