Oldal kiválasztása
Adventi dünnyögő
Miért sietnék, ha várás az ünnep?
Rohangálóknak csak teendők gyűlnek.
Megállni, csendekben pihenni vágyom.
Fogócskában nekem ház a karácsony.
Miért aggódnék, ha emlék az ünnep?
Hangok és illatok körébünk gyűlnek.
Gyermekkor dala két kisfiam hangján
messziről visszhangzik a fenyő alján.
Mit is fájlalnék, ha örök az ünnep?
Jobb lett, ha a vágyak beteljesültek?
Elfér megváltás néhány kis csomagban?
Inkább keresem. Minden pillanatban.
Belinszki Zoltán

Ajándék a léleknek

Nehéz ügy a karácsonyi hangulat megteremtése olyan időkben, amikor általában távol otthonunktól még utolsó év végi hajrá van (vagy mostanság ugyanez home office-ban.) A gyerekek az iskolában, a családok távol egymástól. A karácsonyi díszletet a boltokban már október végén felteszik… Ezzel a nyomással szemben nehéz felkészülni úgy az ünnepre, ahogy a léleknek felemelő.

A mai ajándék a léleknek: hagyd el a kívülről áradó, lelkedet pókhálóként gúzsba kötő médiát! Nézz saját magad által választott filmet, saját magad által választott zenét! A közösségi médiát is hanyagold! Akinek fontos vagy, megtalál. Észrevétlenül mérgezi a lelked az egymásnak megkonstruált világok látványa. Az első nap nagyon nehéz. A második is – aztán hirtelen felszabadul rengeteg időd, energiád. Akiknek fontos vagy, megtalálnak. Akiknek pedig igazából mindegy, hogy mi van veled…

Aki fontos neked, hívd fel, írj neki üzenetet, neki küldj személyesen képet így az ünnep előtt. Adj kicsit magadból – és kérj egy kicsit Te is belőle. Cseréljetek energiát.

21-én  van a Fény ünnepe. A varázslás utolsó feladata: Alkoss addigra EGY mondatot. Jelen időben. Írd bele azt a saját célt, amit el szeretnél érni. Fontos! A jó cél konkrét, van határideje, megvalósítható, és olyan dolgot ír le, amire neked hatásod van. (Tehát a megtalálom életem szerelmét – elég homályos cél, hiszen nem csak te kellesz hozzá.) Jövő évben heti 5 óra énidőt biztosítok magamnak, új munkahelyet keresek, beindítom a vállalkozásomat, a saját boldogságom lesz az elsődleges, heti 3 napot sportolok, csak a támogató kapcsolataimat tartom fenn, kilépek az önostorozó üzemmódból, új szakmát tanulok, több időt töltök a gyerekkel/párommal/szüleimmel/barátaimmal… teljesíthető célok. A Célmondatod lehet összetett, több részből állhat. A lényeg, hogy konkrét legyen. Ez egy nagyon nehéz feladat!!!

Pl: Jövőre elutazom 3 eddig ismeretlen városba, héthavonta a gyerekkel/szüleimmel/barátaimmal/párommal kultúrprogramot szervezünk, és havonta egy-egy barátommal egésznapos barátprogramot tartunk. VAGY Jövőre lefutom a félmaratont, munkahelyet váltok, és leteszem a nyelvvizsgát. VAGY elmegyek legalább 3 szervezett kirándulós programra, közösségi sporteseményre, és elkezdem a grafikusképzést.

Ha kész, 21-én vethetsz tarot kártyát, vagy húzhatsz jóslatot a jóskavicsokból, ha készítettél ilyeneket. Vagy mormolhatod imaként gyertyafénynél miközben elképzeled, hogy mit hoz mindez az életedbe. Ez a hétköznapi élet mágiái közé tartozik – alkalmazd! Aztán írd le egy papírra. Ennek megvalósítása elkezdődhet a tavaszi böjttel.

Ajándék

A mai napra egy gyorsan és olcsón elkészíthető gasztroajándékot ajánlok.

Sütőtök lekvár fehér csokival (nem diétás, de nagyon finom!)

Hozzávalók:

  • 80 – 90 dkg megsütött, majd pürésített sütőtök (botmixerrel alaposan krémesítve)
  • 15 – 20 dkg nádcukor (tényleg cukor ebben az esetben. Csak akkor használj cukorhelyettesítőt, ha cukorbeteg az ajándékozott)
  • 1 tábla fehér csoki (jó minőségűt válassz, megéri!)
  • esetleg zselésítő anyag: agar-agar vagy pektin (kihagyható)

A fehér csokit gőz felett olvaszd fel, és keverd össze a pürésített sütőtökkel. Ezután keverd bele a cukrot, a pektint (kihagyható) és dolgozd össze egy fakanállal alaposan. Ezután kifőzött, vagy fertőtlenített üvegekbe töltsd bele. Állítsd fejre, majd lassan hűtsd ki (gyakorlatilag dunsztold) így sokáig eláll. Bár szerintem ha megkóstolja a megajándékozott, nem fog sokáig elállni…

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1