Oldal kiválasztása
Az ember sose tudhatja, mennyi ideje van hátra, ezért nem hagyhatjuk, hogy a karácsony elsuhanjon mellettünk anélkül, hogy megünnepelnénk.

Dean Ray Koontz

Kérdés a lélekhez

A böjt ajándék, nem kényszer! Egy lehetőség az elcsendesedésre. Ha az étkezési rész kényszer, szenvedés – hagyd ki, könnyíts rajta! Majd a következő alkalommal jobban megy. Nincs lehetőséged 10 napra mindenki elől elbújni. Ha még nem voltál egyedül huzamosabb ideig, ahol csak magadra kellett figyelni, nem is tudod, hogy milyen nehéz a hétköznapokban megállni a helyedet, amit természetesként várnak el tőled! Az élet fárasztó, és ha néha nem kapsz kimenőt, nem is tudod, miért vagy fáradt. Adventkor tényleg az ablakmosásnál sokkal fontosabb a lehetőségek szerinti megpihenés, lelassulás, befelé fordulás. A CSEND.

A mai napi kérdések:

  • milyen ajándékokat kaptál saját magadtól idén? (utazás, koncertélmény, workshop…)
  • mennyire tudtad kivonni magad a környezeted kiszolgálása alól?
  • van-e olyan új felfedezésed, ami feltölt, izgalommal tölt el? (új hobbi, új szokás…)
  • elhiszed-e, hogy ha nem vagy jelen a családban, a munkahelyeden, akkor is folyik az élet tovább?
  • jövőre mit csinálnál ugyanígy, és mit másképp?

Ajándék, ajándék...

Kézzel írj egy listát most Te magad: mit kérsz saját magad számára a következő évtől?

Álmodozz egy kicsit!

Így az 5. böjtnapon ajándékozd meg magad a semmittevés luxusával. Este jelentsd be, hogy holnap pihenni szeretnél (egész nap vagy este munka után, ha be kell menni). Engedd meg, hogy a körülötted lévők átvegyék a munkát körülötted! Ha jól esik, készíthetsz ajándékokat kézzel – de csak akkor, ha ez feltölt. Pihenj, fürdőzz, olvass, hallgass zenét… A lényeg: ma Te hangolódj rá az ajándék fogalmára!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1