Oldal kiválasztása

Minden munka nehéz, amely megérdemli a munka nevet.  Thomas Mann

Ha egyszer kreatív munkába kezdünk, az némileg hasonlítani fog ahhoz, mint amikor hosszú idő után először használjuk a kerti slagot. Először koszos, sáros víz jön a csőből, de egy idő után, amikor a koszos víz mind kifolyt, elindul a tiszta, finom csapvíz. Kyle Cease

Kérdés a lélekhez

Jelenleg milyen tudás szükséges a munkádhoz?

Milyen egyéb tudásokkal rendelkezel, amit használsz a hétköznapokban?

  • fizikai jellegű (amit a két kezeddel magabiztosan meg tudsz csinálni)
  • szellemi jellegű (aminek ismered a folyamatát, nem kell segítséget kérned: pl. ügyintézési formák)
  • lelki jellegű (türelmes figyelem, meghallgatás képessége…)

Milyen szakma rejlik a kezeidben? Ami már eleve benne van, ill. ami még nincs, de nagyon szeretnél megtanulni?

(Tudtad, hogy az angol királyi családban mindenkinek kell rendelkeznie egy polgári szakmával? Az I. világháború után az orosz nemes hölgyek a francia divatiparban tudtak munkát vállalni a magas minőségű kézimunkatudásuk miatt.)

Mi egyek?

Menj ki a piacra, és vegyél szőlőt. A délelőttöket, ill. az első étkezéseket a teljes folyamat alatt gyümölccsel nyitjuk.

A szőlő az egyik legősibb kultúrnövényünk. Egyszerre magas a tápértéke, folyadékkal szolgál, ásványokkal és vitaminokkal tölt fel, ugyanakkor lúgosít is. Ameddig hozzá tudsz férni hazai szőlőhöz, a napjaidat édesítsd ezzel a nagyszerű gyümölccsel! A szőlőtermés magas A-, B-, C-, K-vitamin-, továbbá kálium-, szelén-, biotin-, vas- és folsavtartalma elősegíti a vérképzést, a szervezet önvédelmi képességét, a szellemi és fizikai erőnlét fenntartását. A szőlőben lévő flavonoidok antioxidáns hatása megvédi a szervezetet a szabad gyökök roncsoló hatásától. A szőlő (elsősorban a vörös és bíbor színű fajta) igen gazdag ezekben az egészségmegőrző vegyületekben.

Ebéd: rizs (amelyiket a legjobban szereted) zöldségraguval. A zöldségragu az egyik legjobb étel: magas a rosttartalma, olcsó, és finom. Hozzávalók: vöröshagyma, apróra vágott sárgarépa, spenót levél, cukkini, paprika, zöldborsó, és tofu. Gyömbérrel és fokhagymával ízesítjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, tiszta olajon megpároljuk. Belekeverjük a sárgarépát, zöldborsót, kis ideig együtt pároljuk, pirítjuk őket. Ha közepesen megpuhultak, belekeverjük a spenótleveleket és a kockára vágott tofut és az apróra vágott gyömbérgyökeret. Sózzuk,és készre pároljuk. Ha kész, akkor adjuk hozzá a fokhagymát. A zöldségek mennyiségét ízlés szerint határozd meg. Ennél az ételnél natúr tofu használata ajánlott!

Ajándék a térnek

vegyél egy élő cserepes őszi virágot, és gyertyát!

Tedd olyan helyre, ahol ki tudod élvezni a szépségét! Kezdj el kézimunkázni!

Ha nincs kedved, vagy még nem tudsz kézimunkázni, akkor ajánlom ezt a filmet szombat estére: A legszebb ajándék

(Amennyiben a link nem működik, fenn van a film nyilvánosan a youtube-on)

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1