Oldal kiválasztása

Nincsenek egyszerű képletek a barátkozásra. Több kell a puszta jó modornál és egy egészséges énképnél ahhoz, hogy elnyerjük mások bizalmát. Szükséges egyensúly aközött, hogy mit adunk és mit kapunk.

Andrew Matthews

Kérdés a lélekhez

Miben vagy potyautas, és kik potyáznak a te erőforrásaidon?

Ez egy nagyon nehéz kérdés, hisz elsőre a válasz: egyet sem természetesen. A rabszolgatartás a mi esetünkben látens: az olcsó ruházati cikkekben, egyéb ipari cikkek árában mutatkozik meg. Ha pl varratsz egy ruhát, akkor a varrónő kiszámlázza neked a teljes munkadíját. Ha fast fashion üzletben vásárolsz, akkor láthatatlan, kifizetetlen kezek munkáját vásárolod meg méltánytalanul olcsó pénzért. Ha ilyen szempontból nézed át a tárgyaid, akkor lehet, néhány rabszolga munkája megbújik a fogyasztásodban.

Viszont rajtad is lehet, hogy van néhány potyautas. Potyautasnak azokat a kapcsolatokat nevezzük, ahol az egyik fél sokkal több energiát tesz a közösbe, mint a másik: figyelemben, türelemben, anyagiakban, munkában. Lehet, hogy a munkád ellenértékét nem fizetik ki megfelelően, vagy csak áltatnak valamivel. Mi az, amit természetesnek veszel, pedig valaki munkája, energiája van mögötte? (pl ingyen internetes tartalmak, filmek, zenék)? Mi az, amit tőled vesznek természetesnek, pedig munkád van benne? (pl rendrakás, bevásárlás, teregetés…)

Tehát a mai nap gondold át a kölcsönésséghez való viszonyodat:

  • az emberi (baráti, szerelmi, családi kapcsolataidban)
  • a munkádban
  • a vásárlási szokásaidban.

Hol van egyensúlytalanság? Miként tudod helyrebillenteni?

Mit egyek?

Reggel bizony szilvát 😉

Ebéd: rizs nagyon nagyon gazdagon. Az egyik legfinomabb étel a zöldséges pailla. A pailla alapvetően egy spanyol étel (tuti a szegényektől származik, mint a legjobb meditterán kaják). Lényege: mindent belefőztek, ami épp kéznél volt. Ott természetesen halak, tengeri herkentyűk is kerültek a zöldségek mellé gazdagon. Itt mi ezeket magokkal, füstölt tofuval tudjuk megbolondítani.

Tehát egy csésze rizshez két csésze víz, kis só, és a következő összetevőkből bármennyi ízlés szerint: kockára vágott sárgarépa, hagyma, kukorica (fagyasztott is jó), zöldborsó, bab, napraforgómag, földimogyoró, pirított füstölt tofu. Egyszerűen főzd össze.

Nyers paradicsomsalátával tálald! Gyorsan kész, és nagyon finom!

Vacsi: egy ellenállhatatlan saláta. Ha hétvégén készülsz megtartani a 3 napos léböjtöt, akkor lelkiekben készülj fel. Javaslom, hogy egyél lassan, és a teljes figyelmed fordítsd az étkezésre!

Ajándék a térnek

Készíts őszi dekort a lakásba! Gyűjtsetek gesztenyét, színes faleveleket, borostyánt, és díszítsétek az ajtót, asztalt!

Fontos, hogy a lelked is rákészüljön az új évszakra, és ez megjelenjen a környezetedben is.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1