Oldal kiválasztása

hol van szeretet, ott nincs követelés, nincs elvárás, nincs függőség. Nem követelem tőled, hogy tégy boldoggá; a boldogságom nem benned leledzik. (…) Kötődés nélkül élvezem a társaságodat. Amit valóban élvezek, az nem te vagy; az a valami mindkettőnknél nagyobb. Valami, amit felfedeztem, egyfajta szimfónia, egyfajta zenekar, amely egy melódiát játszik a jelenlétedben. De amikor elmégy, a zenekar akkor sem áll le. Amikor valaki mással találkozom, a zenekar egy másik melódiát játszik, amely szintén csodálatos. És amikor egyedül vagyok, akkor is tovább játszik. Ez jelenti a felébredést.

Anthony de Mello

Kérdés a lélekhez

A Teremtés legnehezebb részéhez érkeztünk: a hatások számbavételéhez.

Amennyiben holnaptól leállnál a teremtéssel, hol állna meg az élet? Szerinted melyik részét venné át más? Hol van az a pont, ahol nem vagy pótolható?

  • otthon? (Mit teremtesz Te személy szerint otthon? Mi az, amit más is meg tudna tenni, de mégis te csinálod? Egyenlő a teherviselés a család működtetésében?)
  • a munkában? (A munkád milyen hatással van a világra? Hasznosnak érzed? Ha kiesnél, mennyire vagy könnyen pótolható? A munkád könnyen pótolható, vagy Te magad? Mennyire jó dolog a világban az a termék, amit képviselsz?)
  • a baráti társaságban? (Milyen emberi hálózatoknak vagy a tagja? Mi tartja össze a csoportot? Értékek, élmények, vagy érdekek mentén szerveződnek ezek a csoportok? Milyen valós befolyásod van szerinted? Mit ad neked a csoport, és mit adsz te a csoportnak?)

Mi egyek?

Délelőtt szőlőt. Ha tudsz venni mustot, kényeztetheted magad vele.

Délben: Salátát, falafelt rizzsel. Nagyon finom, és laktató!

Vacsira főzz egy meleg lecsót, vagy sütőtök levest. Tudtad, hogy a legtöbb magtej készítő készülékben könnyedén tudsz zöldség krémlevest készíteni? Nézz utána! Nem teljesen bio megoldás, de az e-bayről soymilk maker keresőszóval sokfélét kidob a gép. kb. 70-100 Ft-ból ki tudsz hozni 1,5 l ízletes magtejet.

Most pedig állj meg egy pillanatra: nézd át a kamrád és a hűtőd:

  • Rendben vannak ott a termékek?
  • Hány napra elegendő élelem van a raktárodban?
  • Milyen egészséges élelmiszert raktároztál el az elkövetkezendő időre?
  • Te magad főztél be/ tettél el befőttet, aszalványt, kompótot? (Ha nem: miért?)
  • Tudod-e tartani az egészséges táplálkozást akkor is, ha ismét leállna az élet?

Ha nem: mindenképp érdemes hüvelyeseket, rizst betárazni! Ha van kis időd, amit lehet, főzz be – akkor is jól jön a téli estéken, ha megússzuk az újabb bezárásokat. Most kapható még szilva, nagyon egészséges cukor nélküli lekvárt lehet belőle főzni!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1