Oldal kiválasztása

Rendszerint sok ösvény húzódik a jelen és a jövő között: választások és következmények tucatjai. De néha csak kevés, olykor mindössze két út van.

Darren Shan

Kérdés lélekhez

Megnézted, honnan jöttél, milyen erőforrásaid vannak, mi/ki viszi potyautasként az energiáidat, és engesztelést kértél lelkileg a múlt hibáiért.

Most az a kérdés, milyen jövőt szeretnél építeni?

  • Mi az, amire építhetsz valóban? (tudás, képesség, kapcsolatok, megszerzett végzettségek, licencek…)
  • Hogy képzeled el az életed 1-3-5 év múlva?
  • Amennyiben hirtelen befejeznéd az életedet, mi az, ami félbehagyva maradna utánad?
  • Mi az, amit rajtad kívül itt a világban senki nem tudna elvégezni?
  • A jövő, amit építeni kívánsz, mit ad hozzá a nagy emberi közösséghez? A kis közösségedhez?

És a legfontosabb: mi az a 3 alapérték, ami a legfontosabb, bármit is teszel?

Mit egyek?

Káposztát! Főleg fermentálva, savanyítva!

A C-vitaminon kívül B1-vitamint (0,03 mg/100 g), niacint (0,1 mg/100 g) és karotint (0,02 mg/100 g) is bevihetünk fogyasztásával. Az ásványi anyagok közül pedig foszfor, kalcium, kálium, magnézium és nátrium található benne. Víztartalma is magas (92,5 g/100 g), tehát még a napi folyadékszükségletünk kiszámításakor is bízhatunk benne. A bélrendszer nagy gyógyítója ez az étek: rosttartalma kisepri a beleket, tejsavtartalma pedig gyógyítja a sérült bélflórát.

A legjobb, a hagyományos eljárással készült savanyú káposzta, a boltban kapható legtöbbje sajnos már gyorsérleléssel készült.

A böjthöz egy ízletes, gyors recept: vöröshagymát megfuttatsz kevés tiszta olajon, beleteszed a savanyú káposztát, és kicsit összedinszteled. Ezután beleborítasz egy csésze rizst, fél evőkanál pirospaprikát, két-három csésze vizet, és összefőzöd. Gyors, finom étel. Növényi tejföllel tálalva laktató, ízletes, és a vonalak megőrzésében is segít.

Ajándék a térnek

Tedd el a nyári ruhákat, és készítsd elő a télieket. Amennyiben javítandó a csizma, kabát, most javíttasd meg őket!

Alapszabály: ha már nem hordod, ajándékozd el, vagy dobd ki! Felesleges ruhák ne tartsák fenn a rendezetlenséget a szekrényben! A gyerek ha kinőtte, add tovább 🙂

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1