Oldal kiválasztása

Szeretlek, mint lángot a lélek…

 

…mert a szenvedély valahol elveszett. Talán a FÉL elem emésztette fel, talán a gépies hétköznapok, talán valaminek a nélkülözése. A világ nélkülözésben él. Elárasztanak a tárgyak, az információk, a tennivalók, a bennünket körülvevő emberek, a zajok, az ételek… És mégis, hihetetlen komoly nélkülözésben élünk. Hiányzik a SZER elem. A SZÍV TÜZES TERE.

Keresünk valamit, vagy valakit, aki kitölti az űrt. A társkeresőkön, a spirituális csoportokban, filmekben, bárhol. DE hol van a szenvedély? Hol található a másik felünk? Egyáltalán van másik felünk? Mi a boldogság? Létezik minden emberi lény számára azonos forrásból eredő boldogság?

Keressük a SZER elemet. A Tűz ott van nála. Biztos, hogy egy másik ember rejtegeti számunkra? Tudod, mi a különbség a szerelem és a szenvedély között? Erről szól majd ez az utazás.

Tűzbe megyünk a SZERelemért ebben a böjtben. Egy belső és külső zarándoklatra hívlak, mely az életed minden területét érinti.

Hová tűnt a szenvedély?

Szervi szinten szerencsére létezik, és a pislákoló lángok feléleszthetőek. A belső tűz lakhelye a szívben, és annak szervi párjában, a vékonybélben van. A szívhez tartoznak a vérerek is, melyek szállítják a vért, az életerőt a testben. A nyugati világban élő emberek vezető haláloka a szív és érrendszeri megbetegedések – talán nem véletlenül.

Az életünkből elszivárgott a SZER ELEM – az ötödik elem. A SZER szó (szótő) megtalálható a SZERelem, a SZERetet a SZERtartás SZERtelen SZERetkezés szavainkban. Egy olyan erőről van szó, mely épít, hidakat ver, létrehoz, összeköt, kiszínez, lángra lobbant – fizikai és lelki szinten egyaránt. Aki érzi a SZERelem hívását, az LELKESedik valaki vagy valami iránt. Aki LELKES, az kapcsolatban van a lelkével. A tűz elem legfontosabb érzelme a lelkesedés – lángra gyúlt lélek, lángra gyúlt szív kifejezéseink pontosan emlékeztetnek erre. Ha valaki elveszítette a lelkesedését, akkor kiég – vagyis tüzét veszíti. Az ágy kihűl, a tekintet nem lángol, a cselekvés lelketlen lesz, gépies, szürke. Emberi élet helyett egy programozott droidét éli a lelketlen ember.

A test és a lélek üzen, hogy nem képes SZER ELEM nélkül üzemelni: szívritmus zavarral, vérnyomás problémákkal, élelmiszer allergiákkal, felszívódási problémákkal – majd depresszióval, önértékelési zavarokkal, fásultsággal, szexuális problémákkal.

Tehát lelki szinten el kell menni oda, ahol megleljük a csendben a pattanó szikrát, mely lángra lobbanthat. Persze SZERetkezni csak egy másik emberrel lehet, de lángot gyújtani csak az tud, aki maga is szikrázik. Szikrára pedig nem a szex vágya lobbant, hanem egy beül izzó szenvedély, mely alkot, szabad, sokszor féktelen – és nem FÉL.

Ahhoz, hogy megleld, el kell menni a megszokott helyzetekből. Nem véletlen mentek zarándoklatra, és tartottak böjtöt a nagy változások előtt eleink!

A belső Tűz szervei: a szív és a vékonybél – az elmélet

A szív az élet kezdetétől a végéig teszi a dolgát: pumpálja az életet jelentő vért az erekben. Nem is tudsz róla, nem is befolyásolhatod akarattal. Igazából nem is figyelsz rá, csak akkor, ha baj van vele. Pedig a szív terét sokféleképpen gyengíted:

  • negatív GONDolatokkal;
  • amikor hasonlítgatod magad másokhoz, és kihozod, hogy rossz vagy;
  • amikor szorongsz;
  • amikor beletekered magad a negatív önsorsrontó gondolatkörökbe;
  • amikor hagyod magad bántani, megalázni;
  • amikor hanyagolod a mozgást;
  • amikor elfelejtesz mosolyogni;
  • amikor befásulsz, és elutasítod az új élményeket;
  • amikor már nem táncolsz, utazol;
  • amikor már nem alkotsz örömmel még egy vacsorát sem.

Összefoglalva:

  • A szív az életöröm, az életenergia szimbolikus szerve;
  • A szív legfontosabb érzelme a lelkesedés;
  • A szívet a düh, harag, gyűlölet képei, gondolatai, szavai rombolják;
  • A szívet a szeretet minden kifejeződési formája gyógyítja;
  • A szív egészséges megnyilvánulásai: életöröm, kreativitás, kapcsolódási képesség.

 

A vékonybél szimbolikus szinten elemzésre, feldolgozásra, a külvilágból jövő benyomások megemésztésére szolgál.

A nyombél állapota megmutatja, hogy miként viseljük el a kívülről jövő kritikákat (vagy telítődtünk velük, oly sokat kaptunk). A vékonybél egyik kérdése, hogy mennyire tesszük magunkévá a kívülről jövő gondolatokat, kritikákat, benyomásokat – milyen a lelki immunrendszerünk? A vékonybél a szívünkkel kiegészítő szervek szimbolikusan: Amit a szívemre veszek, azt általában nehezen, vagy hosszan emésztem.

 

Az egzisztenciális félelmek szintén a nyombél szimolikájához tartoznak.

 

Az éhbél feladata a kiválasztott anyagok felvétele – így lelki szinten az elemzés, a lényeges elkülönítése a lényegtelentől, a lényeges dolgok beépítése a tudástárba, a lelki eszközkészletbe. A csípőbél dolga az információk és benyomások kiegyensúlyozása, kiegyenlítése.

 

 

 

Zarándoklat a belső tűzhöz – a gyakorlat:

1.) Maga a böjt folyamata. Ezt a testi vezérfonal írja majd le.

2.) Belső zarándoklat az örömhöz:

  • Keress olyan zeneösszeállítást, mely egy boldog, gondtalan időszakodhoz köthető. Amennyiben úgy ítéled meg, hogy ilyen nem volt, úgy keress a kamaszkorod zenéi közül. Készíts egy elérhető összeállítást. FONTOS: ezek a zenék felemelőek legyenek. Amennyiben a „depis” zenéket szeretted, állíts össze lélekemelő, vérforraló zenéket! Tudod: https://youtu.be/GC5E8ie2pdM
  • A zenéidet hallgasd naponta! Eközben írj boldogság naplót. Ez így néz ki: Boldog vagyok, mert… Minden napra legalább 3 tényezőt írj fel. (Ha nincs ilyen, akkor gondold végig, hogy mi mindent veszítenél, ha az orvosod halálos diagnózist állítana fel… ) Ha még mindig úgy érzed, hogy semmit, akkor hívj fel.
  • Jusson eszedbe: az elégedettséget és a boldogságot tanulni kell.
  • Tervezz meg a napfordulóra egy-három magányos zarándok napot (vagy ha egyéb teendőid nem engedik a 20-21-t, akkor válassz közeli napot!) Magyarországon keresztül megy a Mária út, a Szent Jakab út és az Országos Kék túra. A Mária utat akkor válaszd, ha a saját teremtő erődhöz, a női erőkhöz, vagy a bölcsességhez szeretnél zarándokolni. A Szent Jakab utat a kitartáshoz, vagy egy nagy küldetéshez való erőgyűjtéshez válaszd. Az Országos Kék Túra a természethez vezet vissza, valamint a gyökereidhez vezethet vissza. Mindegyik út keresztülvezet az országon, tehát bárhol élsz, találsz a lakóhelyedhez közeli útszakaszt. FONTOS: ha gyalog mész, legalább 1 napot szánj rá (3 lenne a legideálisabb), és naponta legalább 20 km-t menj, ha az egészséged engedi. Amennyiben a kerékpárt választod, legalább 50 km/nap ami elvisz a célig.
  • Készíts egy képet a boldog életedről. Először fejben: minden részletét dolgozd ki! Hogy nézel ki, kik vesznek körül, milyen a napirended, stb. Aztán ha elég kreatií vagy, akkor készíts erről egy montázst, képet, rajzot is!
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1