Oldal kiválasztása
A magunk kis világában megteremthetjük a belső békét, az egyensúlyt, a harmóniát azáltal, hogy rendet teszünk belül és kívül is. Mert ahogy odabent rend van és béke, úgy elrendeződnek körülöttünk is a dolgok, és sokkal jobbnak találjuk a külvilágot is.

Bagdy Emőke

Ajándék a léleknek

Neked igazából mit jelent ez az ünnep?

  • Gyakorlatilag: feladatok, szokások, tennivalók. (Ami terhes neked, azok közül van, ami elhagyható?))
  • Lelkileg: szereted a Karácsonyt? Hogy ünnepeltétek gyerekkorodban? Ezek közül a szokások közül mit hoztál magaddal? Most hogy ünneplitek? Mitől ünnep az ünnep személy szerint neked?
  • Spirituálisan? Neked milyen szakrális, szent kötődésed van a Karácsonyi, a Napfordulóval kapcsolatos ünnepkörhöz?

 

Ajándék!!

Érdekes jelenségnek vagyok tanúja: egyre több barátom, és a családom is felvetette, hogy ne ajándékozzunk egymásnak semmit idén. Furcsa visszhangot keltett bennem. Ugyanúgy, mint ahogy a „megrendelt” ajándéktárgyakat sem (néhány különleges helyzetet kivéve.) Az ajándékozás hagyománya nem a keresztény kultúrkör találmánya. Az egymáshoz tartozást, az egymás iránti szeretetet fejezi ki. Az igaz, hogy eltávolodott az elmúlt évek során a valódi értelmétől ez a szokás, és mindenkit őrületbe hajtó, túlköltekező lelketlen tárgyhajsza lett belőle.

Egy szónak is száz a vége: az ajándék személyessége és dematerizálása (nem anyagi ajándékok adása) kifejezetten jó irányvonal lehet a jövőre nézve. Ismét egy ilyen ötlet. Alig kerül valamibe (kevés utánajárás lehet). Kamaszgyerekkel kifejezetten jó ötlet elkészíteni a hétvégén. Hosszú ideig kitart.

Jóskavicsok

Hozzávalók:

20-30 szép formájú kavics (ha nincs idő összeszedni a Duna partján, nagyobb barkácsáruház kert osztályán tudsz venni alacsony áron.)

alkoholos filcek (ha van otthon, akkor üvegfesték)

20-30 ” jóslat”. Segítek: lelki béke, új kihívások, felszabadulás, új kapcsolat, jó hír, légy óvatos! , boldogság, valami véget ér, valami új kezdődik, utazás, kisüt a nap, … stb.

Tedd egy tálba, és a betérő egyet választhat. (Magával is viheti.)

Étkezés - figyelemfelhívás!

Fizikailag a holnapi naptól, ami az utolsó böjtnap azt ehetsz, amit akarsz. Ugyanakkor javaslom megfontolásra az alábbiakat:

  • Egy teremtő időszakot vittünk végig. Ha csak elolvastad a leveleket, akkor is ráhangolódtál valamennyire a megteremteni kívánt jövődre.
  • 21-e a Fény Ünnepe, a csúcspont. Addig tartózkodj még a hústól, az alkoholtól és az édességtől, feldolgozott élelmiszertől.
  • 21-én csinálj valami szertartást, ha nyitott vagy rá: húzz kártyát, önts gyertyát, írj magadnak automatikus írással instrukciókat gyertyafénynél, dobolj, imádkozz… ami közel áll hozzád!
  • Jusson eszedbe: tested a lelked temploma! Élvezd az adottságait! A bűn nem a természettől ered, hanem az embertől, aki uralni akarja a természetet.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1