Oldal kiválasztása

 Elérkeztünk a Kikelet havába, és remélhetően lassan érezhető lesz a napok melegedése is

Először is boldog napfordulót kívánok minden nyitott olvasómnak! Ma van Ostara ünnepe a keltáknál, a tavasz első igazi napja. (Érdekes áthallás Istar istennővel, aki a termékenység, és a szerelem istennője.) Sőt, itthon a keresztény hangolású Gyümölcsoltó Boldogasszonnyal is, akinek március 25-én van a napja. Így vagy úgy, a tavasz a termékenység időszaka. Szintén érdekességkép írom, hogy Ostara kizárólag nyulak jelenlétében érzi jól magát, ill. saját maga is néhány festményen nyúlfejjel mutatkozik. Nincs új a Nap alatt, a régiek szinte mindent tudtak, csak át kellett szabni és fogalmazni.

Így vagy úgy, itt az ideje őszintén szembe néznünk a termékenységgel, Földanyával való kapcsolatunkra. Ha felébredünk kényelmes álmunkból, a jelen állapot nem túl kedvező. Az elmúlt 50 (!) évben a termőföldjeink humusztartalmát sikeresen kiirtottuk. Alig található a földben giliszta, mikrobák, földben élő mikroorganizmusok, nyomelemek… A kapzsiság Anyánk bő kosarából halott ételeket teremtett. Tudnotok kell, hogy a ma kapható zöldségek gyakorlatilag eltérő mértékben mérgezőek, és tápláló erejük folyamatosan csökken… Az állatok húsa még inkább az ipari állattartás és és a rengeteg beléjük fecskendezett vegyszer miatt. Már vissza is üt emésztőszervi betegségek, szív- és érrendszeri betegségek, rák formájában. A bevásárlókosarak mindemellett tele vannak ehetetlen szeméttel: csokikák, nasikák, cukrozott szénsavas üdítőitalok (mert a gyerek nem issza meg a vizet!) csipszek, allergiát okozó “tejtermékek” és pékterméknek csúfolt árukkal. Soha nem volt ennyi beteg, elhízott ember Magyarországon.

Mindenki persze maga dönt a saját élete felett, de tán a tények ismeretében könnyebb jó döntést hozni.

A március legyen a tejtermékeké

Amit nem biztos, hogy tudtál a tejről

Miért van annyi allergiás, laktóz intoleráns ember, ha nagyanyáink is itták a tejet? No kérem, nagyanyáink a magyar tarka tejét itták, illetve kecsketejet fogyasztottak. Tiszta körülmények között tartották a teheneket, akik a legelőn a gyógynövényekkel tele füvet legelték, tiszta levegőn voltak, és nem kínozták őket hozamfokozókkal. Tejük zsíros, vitaminokkal teli volt. Az ebből erjesztett, fermentált aludt tej, túró valóban jótékony hatással bírt. Ezen állatok teje ún. A2-es tej,  amit korlátozott mennyiségben az ember is meg tud emészteni. (Több országban már a tejre rá kell írni, hogy A1 vagy A2 tejet tartalmaz.)…  Nos, amit mi a boltban találunk, az a Holstein tehenek teje, mely egy génmutációval módosult laktózzal ajándékozott meg bennünket, melyet nem tudunk emészteni. Ez az ún. A1-es tej. Erre jön még az emberi kapzsiság: antibiotikumok (melyek nem csak a tehén mikrobiomját nyírják ki, a tiedet is), hozamfokozók, és a fű helyett mesterségesen előállított takarmány melléktermékei. Az állatokat borzalmas körülmények között tartják és fejik géppel, nem a gazda vagy gazdaasszony kezeivel. Nos, a tejbe minden kiválasztódik – a hormonok, a félelem, az állat szorongása… Ezt kapjuk a bolti tejjel. A1-es tej… Tartózkodj tőle!

Hol kaphatunk A2-es tejet? A kecsketej és a természetes körülmények között tartott magyar tarka teje. Érdeklődni kell, utána kell járni.

Tehát az egyik márciusi teendő: vedd a kezedbe az irányítást! Nézz utána, ami felesleges, mondj le róla, tanulj új konyhatechnikákat!

Mit tehetünk ingyen márciusban? 

Ha van kerted, hagyd az élővilágot érvényesülni! Sokan kikapálják az életet visszaadó pitypangot, vagyis a Gyermekláncfüvet. Ennek a növénynek a teljes valója éltető, tisztító!

A pitypangot a benne lévő keserűanyagok miatt hasznos gyógynövényként tartjuk számon. Hivatalos drog, benne van a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben. Teája máj- és epebántalmakra kiváló! Növeli az erőnlétet, javítja az emésztést, zsíranyagcsere problémákkal is fordulhatunk hozzá: javítja az emésztést. Teája segíti a vesék működését, enyhe vízhajtó hatással rendelkezik. Kúraszerűen, két hétig egy csésze forrázatot igyál.  Cukorproblémákkal élők figyelem: csökkenti a vércukorszintet – két hétig napi 2 csésze forrázat, majd egy hét szünet! Fiatal leveleiből tehetünk a salátába (a tyúkhúrt se felejtsétek!), sőt, a levét búzafű préssel ki is préselhetitek – erősen tisztító nedűt kaptok. (3 cl elég belőle reggelenként).

Külsődleges alkalmazása: a tea elkészülte után ne dobd ki a levelet, hanem készíts pakolást arcra, dekoltázsra. Csodás ránctalanító hatása van! A pakolást ha leszedted, kend át a nedves arcot tiszta olívaolajjal vagy kókuszolajjal.

Virágjából készíts szörpöt! Gyógyító hatású, és ha a nedűbe teszel 1-2 evőkanál szűretlen, bio almaesetet, finom és egészséges méregtelenítő italt kapsz nyáron is.

1 adag:

2 marék pitypang (én ennél jóval többet tettem bele); 1 kg kristálycukor (ebből meg a felét);1 db citrom leve (lehetőleg bio citromot); 1 l víz (lehetőleg szűrt, tisztított víz – vagy legalább hagyd állni, ameddig ki nem megy belőle a klórgáz)

Eljárás: a leszedett virágokat hűvös helyen kiteríted, hogy a bogarak el tudják hagyni a virágokat. NE MOSD MEG! az értékes virágpor benne kell, hogy maradjon! Ezután a szirmait leszeded – erre lesz szükség.Tedd fel főni 1 liter hideg vízben, amikor bugyogni kezd, vedd le a tűzről, és lefedve egy éjszakáig hagyd állni a főzetet.Másnap szűrd le, nyomkodd ki a virágokat, majd add hozzá a cukrot és a citromot.Nagyon kis lángon melegítsd, úgy, hogy ne forrjon, ha forrni kezdene, kapcsold ki a gázt, és hagyd kicsit hűlni. Amikor már szörp állaga lett, vedd ki belőle, és töltsd forrón üvegekbe (csatos a legjobb) , az üvegeket tedd száraz dunsztba. Nyilván hatványozd a mennyiséget, mert ügy érdemes ennyi munkát belefektetni. De megéri!

Kérlek, vigyázz a Természet eme csodás kincsére! Mindent megkapunk, és élő gyönyörű kertek helyett halott pázsitot készítünk, ami tényleg semmi életet nem rejt, nem ad táplálékot, hajlékot a többi teremtménynek.

Csodás Ostara-t, Gyümölcsoltó Boldogasszonyt Mindenkinek! Szeressétek az Életet, és egymást – minél gyakrabban!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1