Oldal kiválasztása

De végül is megértettem, hogy az felnőtt ember,
– aki tudja, hogy védtelen, sem istenre, sem emberre nem számíthat, csak önmagára,
– aki tudja, hogy az élet minden fontos helyzetében egyedül van, születésében és halálában is. Aki megértette, hogy csak az egyedüli magány vagy a társas magány között választhat,
– aki tudja, hogy bűneit mindhalálig cipelnie kell, nem rakhatja át senki más vállára,
– aki mindezt lázadozás nélkül elfogadja,
– s aki mégsem rémül meg, és csak azért is mer játszani a világgal és önmagával.

Popper Péter

kérdés a lélekhez

A társas kapcsolataidról, és az intim kapcsolataidról az elképzeléseidet mennyire határozza meg a társadalom normarendszere? Szerinted lehet másként kapcsolatokat építeni, gondozni, élni, mint a társadalmi rend meghatározza? Mennyire vágysz a filmekben vágyott kapcsolatra? Biztos vagy ebben? Gondold végig többször! Mennyire mersz szabad lenni?

Gondolatok a májról ismétlésképp

A máj az egyik legfontosabb méregtelenítő szervünk. Hatalmas munkát végez azért, hogy a mindennapokban bevitt egészségtelen tápanyagok (mérgek) legalább egy részétől megszabadítson bennünket. Piálós bulik, nagy zabálások, gyorséttermi szemét kaják után kifejezetten keményen állja a sarat, hogy életben tartson, és a kihágást a lehető legkisebb károsodással ússzuk meg. Tényleg az egyik legjobb fej szervünk: megbocsájt, hisz képes gyorsan regenerálódni ha kap egy kis szünetet. Nagy tisztító kínzásoknak nem kell alávetni, bár vannak ilyen receptek a köztudatban. A legjobban a teljes böjtöt szereti (tehát csak víz, más nem), a máriatövis olajat megköszöni, és ha kap meleg májborogatást, akkor kifejezetten hálás lesz neked.

Tehát a 2. szakaszban elhagyhatod a reggeli veseteát, és új időszakot kezdesz. Minden reggel egy kapszula, vagy egy kanál tiszta máriatövis olajat egyél. Tea itt nem kell, de ha megszoktad a szertartást, akkor májtea keveréket, vagy máriatövis teát iszogathatsz. A dobozon lévő adagolást és elkészítést kövesd!

Hetente legalább kétszer végezz májborogatást: a gyógyászati segédeszközök boltjában vásárolt palackot töltsd meg meleg vízzel. Tegyél a jobb bordaívedre egy könnyű törölközőt, majd helyezd rá a palackot. Feküdj vízszintesen, és takarózz be! Fontos, hogy a gondolataidban is lazulj el. Relaxálj, hallgass nyugodt zenét, nézegess régi boldog pillanatokról, utazásokról képeket! Legalább  órát pihenj így hetente két alkalommal!

Milyen májú vagy (ismétlésképp)?

A máj szimbolikus jelentése:

szoros kapcsolat az élettel: a máj németül Leber, az élet pedig Leben, ahogy az angolban a liver (máj) is hasonló az élni igéhez (live); az élet újjászületése: a görög mítosz szerint a sziklához láncolt Prométheusz máján nappal egy sas lakomázik, de az mindig visszanő az éjszaka folyamán; értékelés, világnézet; kapcsolat mind lefelé (a kezdettel, eredettel) mínd pedig felfelé (az értelemmel); laborfunkció; szenvedély, függőség és keresés.

Feladat, témakör: különbségtétel és értékelés; kapcsolat az ősokkal, az élet ősformájával (re-ligio); megtalálni az egyensúlyt és az élet értelmét; lelki szintézis: az idegen fehérje lebontása, és a saját beépítése (konstruktivitás), a zsíros táplálék emészthetőségéről gondoskodni: méregteleníteni; hangulati barométer, bár a máj esetében elsősorban nem a személyes hangulat a mérvadó, hanem az élet értelmére való rákérdezés, illetve az alapvető beállítottságot, az emberi alaptermészetet jelöli; a máj epetermelőként az agresszió kifejezésében is részt vesz, tehát helyszíne a dühnek és az undornak: „epés megjegyzéseket

És ha a kajával megcsúsztál: menj tovább! Tudatosítsd, hogy megcsúsztál, és folytasd a böjtöt! A magadnak okozott önvád sokkal kártékonyabb, mint az, hogy valami „bűnöset” ettél. Tudatosítsd magadban újra a célodat. Reális? Tényleg annál keményebben ne vonj meg magadtól semmit, mint javaslom. Főleg, ha hagyományos, vegyes étrenden voltál. Az elsődleges cél, hogy a tested fellélegezzen, és tudja tenni a méregtelesítő rendszered a dolgát.

Két alkalommal tilos megcsúszni: a léböjt, vagy teljes böjt alatt, és a böjt megtörésénél. Az valóban egészségkárosodáshoz vezet. Ha most csúszik be valami, az nem okoz az egészségedben kárt, maximum lassabban éred el a célodat, és megtorpan a folyamatod. Nyilván nem kellemes – ha történt ilyen, vond le a következtetést, és menj tovább!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1