Oldal kiválasztása
Mindannyian olyan világot szeretnénk, ahol minden élet élhet és ahol mindenki számára alapvető jog a tiszta vízhez való hozzáférés!

A mai napon gondoljunk ezekre a fontos információkra, álljunk meg egy pillanatra és holnaptól próbáljunk meg tudatosabban élni. Bánjunk úgy a vízzel, hogy az a következő generációk számára is elérhető „kincs” legyen és tekintsünk úgy a környezetünkre, a Földre, hogy rajtunk kívül még több, mint 7 milliárd 650 millió ember él itt, akinek szintén szüksége van erre a bolygóra és a vízre. Tegyünk meg mától mindent annak érdekében, hogy gyermekeink, unokáink számára is olyan vízkészlet legyen elérhető, ami a mai nap nekünk még a rendelkezésünkre áll; azonban ha ilyen tempóban haladunk és nem figyelünk oda mindannyian akár csak egy picit jobban, hamarosan már csak utópisztikus gondolat és ködbe veszett vágy marad.

A léböjtöt végigcsinálni kihívás, de ennél is nagyobb kihívás helyesen befejezni.

Alapszabály, hogy ahány napos a böjt, annak a fele a felépítőnapok száma. Tehát ha 10 napos a böjtöd, akkor 5 nap a felépítés. Ha 5 napot léböjtölsz, akkor 2-3 nap.

Volt már rá példa, hogy valaki a léböjtöt hatalmas zabálással fejezte be az intés ellenére. Veszélyes mutatvány, a kitisztult bélrendszer nem tudni, hogy miként reagál rá. Legjobb esetben hatalmas hasfájással. Rosszabb esetben az emésztés hiányával, még rosszabb esetben olyan görcsökkel, hogy a kórházban köthet ki az óvatlan ember.Mindenképp kövesd az alábbi ajánlást a tested érdekében! Ha így jársz el, akkor egy gyönyörű folyamat végét üdvözölheted megtisztulva, megkönnyebbülve.

Az alábbiakban mintát adok a befejezésre. A minta alapján magad is összeállíthatod a megfelelő felépítést. 

Egy fontos gyakorlat a megfelelő gyomorsav termelésére: egy nagyobb csipet tiszta sót tegyél a nyelved alá étkezés előtt és után. Hagyd, hogy teljesen feloldódjon a nyáladban, utána nyeld csak le. Szépen rendezi az emésztést, és az ételérzékenységet.

A böjt utáni első nap

kezdj egy ízletes almával vagy körtével. Élvezz minden egyes falatot ki, és legyél hálás, hogy újra ehetsz. Lehet, hogy elsőre sok lesz az egész alma. Hagyd abba, mihelyt úgy érzed, hogy elteltél! A szabály, hogy ne edd túl magad, és inkább egyél sokszor keveset, most fokozottan érvényes!

késő délután készíts egy zsenge levest só nélkül zöldfűszerekkel! Idényjellegű zöldségekből főzd, lehet zsenge karalábé, zeller, krumpli, répa, gyökér benne. Nagyon jól rágd meg, ízlelgesd!

Második nap:

reggel: gyümölcs (alma, körte) banánt mindenképp mellőzd, nehezen emészthető! A déli gyümölcsök ugyan ízletesek, de vegyszerrel tartósítják őket, ami a böjti felépítő szakaszban károsak lehetnek. Készíthetsz zöld lét is, amit ezentúl reggeliként az életrendedbe beiktathatsz a böjt urán is.

délben: só nélkül zöldséges kása vagy néhány szem sütőben sült krumpli.

este: nyers saláta, vagy fermentált zöldség, esetleg néhány csepp hidegen sajtolt olaj.

 

 

Harmadik nap:

reggel: zabkása megfőzve aszalt vagy élő gyümölccsel, esetleg pár csepp mézzel, vagy zöld lötty. (A zöld lötty felfújhat és gyomorégést eredményezhet az érzékenyeknél!)

ebéd: zöldséges barnarizs salátával, vagy párolt zöldséggel, esetleg hozzá fermentált zöldséggel.

vacsora: nyers saláta ízlés szerint hosszan érlelt kovászolt kenyérrel, vagy pitával.

Negyedik nap:

reggeli pirítós, salátafélék, vagy a fentiek közül valamelyik, amelyik szimpatikus (kása, gyümölcs vagy zöld lötty.)

ebéd: kukoricaprósza, rakott kukorica kása, vagy zöldséges kása (rizs, hajdina, bulgur, köles) salátával.

vacsora: saláta kenyérrel vagy sütőben sült krumplival vagy kukoricaszelettel, fermentált zöldséggel.

Ötödik nap

reggeli a fentiek közül bármelyik

ebéd: könnyű zöldséges egytál amaranttal, búzatörettel vagy kölessel.

vacsora: a fentiek közül bármelyik.

Egy komoly lehetőség a testednek: a böjt utolsó napján, és a böjt utáni napokban sokat segíthetsz a testednek, ha humát készítményes beöntést készítesz. Erre jó 2 Cytosan kapszula, vagy folyékony Huminicum 1 liter langyos vízbe. Szintén komoly ajándék lehet 1 dl friss búzafűlé, de ennek előállítása macerássabb sokkal. 

 

Innen kezdve szabad vagy

A Te döntésed, hogy a böjt alatt átéltekből mit hagysz meg, és építed be az életformádba. Ennyi idő elég volt, hogy a fehér kenyeret, finomított élelmiszereket és a cukrot, húst, kávét, egyéb élvezeti szereket elhagyd. A tested hozzászokott egy egészségesebb életformához. Ha valamit visszaemelsz ezek közül a hétköznapjaidba, tedd körültekintéssel és tisztelettel! Emlékezz, hogy ezek a termékek luxusnak számítanak! Légy boldog, hogy megengedheted magadnak a reggeli kávét, vagy néha egy darab sütit.

A befejezés utánra egy javaslatot tennék: a cukrot és a fehér lisztet, és a finomított, előre gyártott élelmiszereket hagyd el, a testmozgást pedig tartsd meg a böjt emlékére!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1