Oldal kiválasztása
Mindegy, hogy miben leljük örömünket, a közös családi futásban, a sakkban vagy akár az olyan magányos tevékenységekben, mint az olvasás vagy a zenélés, fontos, hogy időt szánjunk az élvezetes pillanatokra. Ha tárgyak helyett emlékezetes élményekre költjük a pénzt, sokkal mélyebb örömöt fogunk átélni – ez az öröm a boldogító élvezet, ami hosszan tartó hatást képes gyakorolni az élettel kapcsolatos elégedettségünkre.

Csíkszentmihályi Mihály

 

Kérdés a lélekhez

Mered élvezni az Életet úgy, hogy a saját igényeidre figyelsz, és nem folyamatosan másokat szolgálsz ki? Kezdd el! Egy örömteljes, vibráló embertől a környezete a titkát kérdezi, a hozzátartozói pedig részesülnek áradó energiáiból.

Határozd meg az énidőt, és indulj útnak! Előbb egyedül, majd azzal/azokkal a társakkal, akik tudnak osztozni örömödben!

Étel kérdések

A nyár élményekkel teli, és a test számára is egészséges hedonizmust nem is olyan nehéz tartani:

  • reggel, vagy első étkezésre gyümölcs, vagy valamilyen zöld turmix legyen az ételed.
  • Ebédre meleg időben nyers étket válassz! Bátran kutass a lehetőségek között – rengeteg recept elérhető. Azt edd, ami jól esik, ne azt, amit szuperfoodnak tolnak az orrod elé. Ha nincs annyira meleg, Akkor könnyű levest, egyszerű egytálakat keress a hétköznapokban.
  • Vacsorára a saláták sokfélesége áll előtted: használj zöldfűszereket bőven, és válassz a kedvenc sajtjaidból. Ha eszel húst, minél egyszerűbb elkészítését részesítsd előnyben. Halat, vadat, szárnyast.

Üdülésnél: mindent kóstolj meg, amivel a helyiek megkínálnak! Elvégre az utazás nemcsak a látványról szól! A böjt ideje a szentségé, de utána ne feledj el élni! Olyan különleges adomány, hogy élvezheted!

A zarándokhoz

Valósítsd meg a zarándoklatot! Aztán nézz új helyeket a térképen közel és távol – és fedezd fel őket. Akár a szomszéd városkát, akár a Föld túloldalát! Ismerkedj, érezd az illatokat. A kifogásaidat pedig vizsgáld felül. Ha menni akarsz, a pénz nem köt meg: pattanj bicajra, vonatra, és hajrá!
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1