Oldal kiválasztása

A fizikai börtönnél szörnyűbb a belső börtön, a lelki börtön. Mi a jobb: élni teljes erővel, kipróbálni magamat ebben is és abban is, bátran elébe menni az új megtapasztalásának, a veszélyeknek és a kalandoknak, nem félve a nehézségektől, legyőzve a lehetőségeim határait, keresztülmenni megpróbáltatásokon, városokon és országokon, győzelmeken és vereségeken, szomorúságokon és örömökön – vagy pedig egész életen át húzni magunk után egy unalmassá vált munka igáját, vonszolni egy nyomorúságos létet, azzal az egyetlen gondolattal, hogy „bárcsak ne történne semmi”, nehogy összedőljön ez a szánalmas kis világ amiatt, mert a lelkem fél élni?

Roman Vega

Kérdés a lélekhez

Nagyszerű emberekkel találkozom nap mint nap. A legelszomorítóbb, hogy mind leértékeli önmagát. Hihetetlen belső tartással, speciális tudással, kitartással, jósággal rendelkeznek – mégis úgy érzik, hogy semmik. Döbbenetes életutakat hallgatok meg hétről hétre – olyan erőről tesznek tanúbizonyságot az emberek, ami külső szemlélőként is főhajtásra késztet. Mégis semminek, gyengének érzik magukat.

Talán a 10 nap legnehezebb kérdése következik:

Mi a te „szuper erőd?” (Szuper erő: egy, vagy több olyan különleges képesség, ami kihúz a csávából, amihez a legnehezebb helyzetben is tudsz nyúlni.) Lehet, hogy több ilyen van. Gyűjtsd össze! Sőt, kérheted ajándékba a barátaidtól, családtagjaidtól, hogy írják le neked egy papírra, vagy akár csetbe, hogy őszerintük mi a szuper erőd. Írjanak, vagy mondjanak 3-at.

Ajándék ötlet

Egyszerű, és nagyszerű gasztroajándék: fűszerolaj.

Hozzávalók: üvegenként 1.8 dl extra szűz olíva olaj, egy csokor bazsalikom, 5 gerezd apróra vágott fokhagyma, 5 bors keverék egy teáskanállal. A hozzávalókat beletöltöd egy díszes üvegbe, vagy egy kisebb befőttes üvegbe, amit üvegfestékkel kifesthetsz.

Gyors, egyszerű ajándék főleg a mediterrán konyha kedvelőinek! Tésztára, salátára kiváló!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1