Oldal kiválasztása
A koplalásban is van isteni,
Akkor tud a zseni – teremteni.

Zempléni Árpád

A 2020-as levegő böjt egy különleges év különleges integrációja.

Az eddigiektől pont ezért eltérő tartalommal, a már megszokott formában jövök. Ha egy évben csak egy folyamatot szeretnél végigcsinálni, javaslom, hogy ez legyen az.

Böjt és covid-19 - Csak nyugodtan, átgondoltan!

Talán a csapból is ez a téma folyik. Mindenki nagyon gyorsan covid szakértő (is) lett. Nézzünk néhány tényt ezzel a mumussal kapcsolatban:

A vírus neve hivatalosan SARS-CoV-2, a kiváltott betegség neve a covid-19. A hivatalos kommunikáció annyira hiteltelenné tette a jelenséget – vagy épp ésszerűtlen rettegést szült -, hogy a valódi szakértők hangja gyakorlatilag nem jut el az emberekhez. Pedig nagyon hiányzik egy – két józan hang a káoszban. (Ma egy olyan “tuti titkos” javaslatot kaptam, hogy gargalizáljak klórral, mert az a tuti – és ez terjed állítólag a neten…) Megjelentek egyből a csodaszerek, melyek mindent IS gyógyítanak, főleg covidot. Gyorsan rárepültek a keletkező piaci résre a lelkes mlm hálózatok, a csodadoktorok… de hát látjátok, tudjátok.

Igazából teljesen mindegy, hogy a gyíkemberek, Bill Gates, a földönkívüliek, a kínaiak vagy a háttérhatalom szabadította ki ezt a vírust a palackból. Persze akár elfogadhatjuk, hogy maga a Természet regulázza ezáltal meg az emberiséget… A lényeg: ez a kórság itt van velünk, itt is marad – és valamit kezdeni kell vele.

Akkor nézzük, mit írnak azok a gyógyítók, akik ezt tanulták, és erre tették fel az életüket.

Miért problémás ez a vírus, ami megrettentette a tudományos világot?

  • gyorsan terjed. Kimondható, hogy pandémia – világjárvány – van;
  • hosszú a fertőzőképes látens időszak;
  • magas a mortalitási rátája (eleve valamilyen alapbetegséggel küzdők számára kifejezetten veszélyes);
  • a hosszú távú hatások még mindig nem ismertek eléggé, de ami kirajzolódni látszik, nem megnyugtató: a felépülés akár 3-6 hónapot is igénybe vehet. Van, aki egy életre károsodik;
  • És amit talán kevesen tudnak: ennek a vírusnak csak befelé van útja. Tehát ha egyszer megfertőzött valakit, akkor az élete végéig együtt él ezzel a vírussal. Mint pl a herpesz. Ha meggyengül az immunrendszer, akcióba lendül a rejtekéről, és a test bármely tájékán komoly galibát okoz. Elsősorban a szív- és érrendszer van veszélyben. És nem, nincs rá gyógyszer, bármennyire is szeretnénk.

Node hogy jön ide a böjt?

Úgy, hogy már a tudományos világ is a böjtkúrát a hatékony megelőzés eszközeként tartja számon. Abban nincs egyet értés, hogy ha valaki megkapta a betegséget, akkor áldásos-e a böjt, vagy kerülendő. (Személyes tapasztalat: én sajnos elkaptam ezt a nyavalyát. Pont egy hosszabb böjtperiódus közepén kaptam kézhez a rutinteszt pozitív eredményét). Úgy éreztem, hogy az a jó a testemnek, ha folytatom a böjtöt. Viszont az ajánlott vitaminokat a felszívódás miatt csak étkezéssel lehetett bevenni. 5 nap után lassan visszatértem az étkezéshez. Nekem személy szerint sokkal jobb volt böjtben lenni a betegség alatt. Szerintem viszonylag olcsón megúsztam – de azért nem volt kellemes az első hét. Ami viszont érdekes: az utótünetek közül egy hét után semmi nem jelentkezett. Tehát nekem a böjt bejött. Ez viszont csak egy szigorúan szubjektív megélés, nem tudományos tény.

A téli böjtöt a covid haditerv szerint állítottam össze. Nyilván ha jó az immunrendszered, az eleve áldásos, tehát nem kell mindent a vírusra fogni. Tehát: idén lesz választhatóan 3 nap léböjt vagy teljes böjt a folyamatban az eddigiektől eltérően. A felkészítő anyagokba beleírom az ajánlott vitaminokat. Az ajánlott receptek tartalmazni fogják az étkezésre ajánlott növény egyéb jótékony hatásait is. Kifejezetten pénztárcakímélő, ízlelőbimbó kényeztető recepteket állítottam össze. Mindet lepróbáltam, megetettem a környezetemmel. Gyorsan elfogyott minden – tehát jó szívvel ajánlom majd őket.

Kalandra fel!

Menetrend

Az idei böjt menetrendje:

Start: december 11 péntek – ekkor kezdődik a leépítő szakasz. Ez 14-ig tart.

Léböjt/böjt: december 15-16-17

Felépítő szakasz: 18-19-20.

A leveleket mindig egy nappal előbb kapjátok meg, kivéve az első 4 nap receptjeit. Azokat előbb elküldöm, hogy át tudjátok gondolni, és meg tudjátok venni a nagyon egyszerű hozzávalókat.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1