Oldal kiválasztása

„Látva a 20. századi katasztrófákat sokan kérdezik:

– Miért engedi meg ezt az Isten?

– Igen. Ő megengedte a mi szabadságunkat, de nem hagyott minket a tudatlanság sötétségében. Nekünk megadta a lehetőséget, hogy megismerhessük a jót és a rosszat. És az embernek fizetni kell azért, hogy a hamis utat választotta.”

Albert Einstein

Kérdés a lélekhez

Milyen célokat tűztél ki magad elé az elmúlt 5 évben?

 • Anyagi jellegű célok (pénz, megszerzendő javak, befektetések…)
 • Szellemi jellegű célok (iskola, tanfolyam, elolvasandó könyv, találkozni valakivel, meghallgatni egy előadást…
 • Létfenntartáshoz kötődő célok: lakásvásárlás, komolyabb ruha, kabát vagy cipő, autó(csere, munkahely vagy vállalkozás) – abban az esetben, ha valóban a létfenntartáshoz kellett!
 • A lelkednek ajándék jellegű célok (pl. utazás, kreatív eszköz vagy tanfolyam, koncert)
 • Emberi kapcsolatokkal kapcsolatos célok (gyermekáldás, házasság, társkeresés, vagy éppen válás, elköltözés otthonról…)

5 év nagyon hosszú idő! Tehát ezeket futtasd végig 2015-ig visszamenőleg! Bátran hívj segítségül naplót, fotókat, e-maileket, facebook bejegyzéseket…

Mit egyek?

A rizs az egyik legsokoldalúbban elkészíthető növényünk. Több, mint 8000 fajtája ismert. A mostani böjtben a rizs lesz a kísérőnövényünk, ugyanis:

 • alacsony a glikémiás indexe, tehát bárki által biztonsággal fogyasztható;
 • sok nyomelemet tartalmaz: vasat, magnéziumot és foszfort. Viszont alacsony a nátrium-kálium tartalma, így szívelégtelenségben szenvedők, ödémásodásra hajlamosak is fogyaszthatják;
 • sok fajtája van, vígan lehet válogatni, váltogatni;
 • gluténmentes, így gluténérzékenyek is fogyszthatják;
 • a hántolatlan rizs korpája tartalmaz fehérjét is, így attól sem kell tartani, hogy esetleg ebben a 10 napban fehérjehiány lép fel;
 • neutrális, tehát bármivel fogyasztható.

Tehát az alap a rizs lesz. Idén sózható kiváló kősófélékkel (tehát jódozott, csomósodásgátlóval ellátott finomított sót ha lehet, kerüld!

A rizs mellé egyszerű, itthon termelt növényeket fogok ajánlani. Minden nap más gyorsan elkészíthető receptet.

Ami természetesen kerülendő: kávé, alkohol, hús, cukor, minden állati eredetű étel kivéve a mézet, és a feldolgozott élelmiszerek.

Ha nincs lehetőséged a főzésre, ajánlom a vegafutar.hu oldalt, ahol választhatsz rizskörettel könnyű vegán ételeket, és házhoz is szállítják.

Tehát a holnapi menü:

délelőtt gyümölcs: szilva. Kitűnő béltisztító! Csak jótékony hatása van: vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag gyümölcs, ám zsírokat nem tartalmaz. Főleg C és A vitaminokat tartalmaz, melyet a szemünk, az immunrendszerünk és a bőrünk megköszön. A vas, magnézium és kálium vörösvérsejt képző, így vérszegénység esetén terápiás jelleggel is fogyasztható. Minden nap fogyassz szilvát, mivel vizelethajtó, és gyengéden kipucolja a salakanyagokat a szervezetből. Igazi áldás! FONTOS: éhgyomorra fogyaszd – bármikor is kezdesz enni aznap!

Ebéd: rizses lecsó 🙂 simán, egyszerűen, ahogy a nagymama készítette. FONTOS: csak tiszta, jó minőségű olajat használj!

Vacsora: a kedvenc salátád sajt nélkül. Paradicsom, uborka, bármilyen zöldsaláta, pirított tofu… Ahogy szereted. A kenyeret hagyd most el, max puffasztott rizst fogyassz hozzá-

ajándék a térnek

Milyen tárgyak emlékeztetnek az 5 évvel ezelőtti álmodra? Még mindig örülsz neki?

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1