Oldal kiválasztása
Határaid bizonyosak: cselekedj úgy, hogy tényleg tieid legyenek. Ne élj vissza a feledéssel. Őrizd a reményt a szükség óráira: számvetésed beletelik néhány napba.

Jean-Michel Maulpoix

 

Pár gondolat az étkezéshez

Most, hogy elkezdted, vizsgáld felül, jó utat választottál-e. Most érdemes korrigálni (ld. 1. felkészítő levél.)

Írj bevásárlólistát a választott böjtöd szerint – mire van szükség az általad megtervezett ételek elkészítéséhez? Ütemezd be a piacozást! Ha van a közeledben termelői piac, részesítsd előnyben!

Ha nagyon mérlegelős vagy, ma reggel állj mérlegre, és a folyamat végéig felejtsd el a méricskélést.

Kérdés a lélekhez

Mérlegeld az idei évedet az alábbiak szerint:

  • megvásárolt tárgyak, javak. (termelő vagy alkotóeszközök: … ; kikapcsolódást segítő eszközök:… ; nagyberuházások: … ; ruházat: … ) Példa: termelőeszköz: minden, ami a munkádhoz kell. Lehet fodrászolló, számítógép, ha ez a munkaeszközöd, alkotóeszköz: amivel nem közvetlenül szerzel péntd, de mérhető értéket termelsz: konyhai eszközök, kötőtű, varrógép… kikapcsolódást segítő eszközök: sporthoz, utazáshoz, hobbitevékenységhez használt eszközök: pl. jógaszőnyeg, futócipő, sportnevezések… nagyberuházás: autó, ingatlan, egyéb vagyongyarapító eszközök. ruházat: ez egyértelmű, azt hiszem.
  • megvásárolt szolgáltatások: (egészségmegőrző szolgáltatások, tudásbővítő szolgáltatások, kikapcsolódást segítő szolgáltatások, munkát segítő szolgáltatások:)
  • új megszerzett skillek, tudások, oklevelek, képesítések. (olyan tudást is sorolj ide, ami kis egyszerűnek tűnik, de az idei évben tanultad meg. pl. megtanultál kenyeret sütni, tésztát gyúrni, valamit összebarkácsolni, parkettát lerakni, gipszkartonozni…
  • új ismeretségek, barátságkötések: ehhez nem kell magyarázat.
  • új felismerések, életbölcsességek: amit az idei évtől kezdve másképp gondolsz, mint eddig. Amire ráébredtél, rájöttél…
  • egyéb fontos életesemény, élmény, ami fontos volt az idei évben: utazás, új családtag érkezése, családi események,

A fentiek segítenek képet alkotni arról, hogy hová ment a pénzed és az életidőd. Minél részletesebben gondolod át, annál érdekesebb képet kapsz.

Ajándék ötlet

Az egyik nagy kedvenc – garantáltan elfogy, jól néz ki, és ajándék énidőt ad a megajándékozottnak: fürdőgolyó! Ha van gyermeka közelben, imádni fogja az illatos pacsmagolást. Lehet már kapni különféle formázókat – mi kézzel gyúrjuk a golyókat.

Hozzávalók:

Száraz összetevők
– 100 gramm szódabikarbóna
– 50  gramm citromsav (porrá őrölve)
– 25 gramm étkezési keményítő (én kukoricakeményítőt használok)
– 25 gramm só
a só és keményítő aránya változhat, összesen 50 gramm legyen
– szárított virágszirom, gyógynövény…. (én ezt általában kihagyom, mert nehéz kitakarítani a fürdő után a kádból.)

Nedves összetevők
– 30 gramm kókuszzsír folyósra langyosítva, de próbálkozhatsz egyéb olajjal, zsírral is.  A szőlőmagolaj  is kiváló bőrápoló, sőt az olívaolaj is tökéletes
– 50-60 csepp illóolaj (Fontos: csak nagyon tiszta illóolajat használj! A bőrön keresztül felszívódik, és így fejti ki jótékony hatását. Legkönnyebben talán az Aromax márkához juthatsz hozzá. Bioboltban érdeklődj a tiszta olajokról. Jóval drágábbak, mint az illatosító olaj nevű illatolajok – hiszen ez a növények valódi esszenciája.)

Elkészítés:

1. Külön keverd össze a száraz és nedves összetevőket, öntsd össze, és alaposan dolgozd homogén masszává őket!

2. Formázz belőle golyókat (vagy használhatsz bármilyen formát hozzá) Alaposan, erősen gyúrd össze, mert hajlamos ellenkező esetben szétesni. Pihentesd 1-2 napig hűvös helyen Alaposan lefedve, vagy becsomagolva! (Folpack) Az illóolajok tényleg képesek elillanni…

4. Írj személyes üzenetet hozzá: lehet jó kívánság, idézet, köszönet az ajándékozott személy életedből betöltött szerepéről, vagy akár leírhatod neki, mit jelent ő a számodra, miért fontos neked. Nagyon fog neki örülni!

3. Csomagold celofánba! aztán jól mutat akár a tüllcsomagolás, vagy a szivecskékből maradt textil.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1