Oldal kiválasztása
Az égiek azért helyezték önmagunk szeretetét minden más fölé, hogy az ember minden csapás ellenére élni akarjon. Ha önmagunk szeretete csorbát szenved, más szeretetnek sincs helye, és ha önmagunk szeretete túlságosan is megsérül, az ember inkább a halált választja, márpedig ez az égi törvények ellen való.

Pearl Sydenstricker Buck

Vitaminok a testnek - immunizáljunk okosan!

D vitamin, a napfény vitaminja

A koronavírus kapcsán aki teljesen elzárkózik a hírektől, ahhoz is eljutott, hogy a D vitamin fontos szerepet játszik a megelőzésben és a betegségből való gyorsabb felépülésben is. Nézzük, mi a helyzet a D vitaminnal:

A téli, napfénymentes hónapokban a lakosság nagy része komoly D vitamin hiányban szenved. A nyári hónapokban sem sokkal jobb a helyzet, hisz a teljes tetet érintő hosszabb napfényhatás szükséges ahhoz, hogy a D vitamin termelődése megfelelő legyen a testben.

A D vitamin (pontosabban D-hormon) egy zsírban oldódó vitamin, mely alapvetően az egészséges csontszerkezetért felel. A felső légúti fertőzések elleni hatása bizonyított. A kutatások a témában tovább folynak, azzal azonban egyet értenek az orvosok, hogy téli időszakban legalább 4000 NE javasolt. Bátran fogyasszatok akár többet is, általában a társadalom D vitaminhiányos. Javaslok egy különleges ízletes megoldást, amely az egyik legjobb összetételű D3 K2-K7, Omega3 forrás, vegán, és kitart az egész időszakban. Én salátára és levesbe használom. Íme

A továbbiakban a D vitamin hatását és beépülését támogató egyéb vitaminokat, nyomelemeket sorolok fel, azonban szögezzük le: a D vitamin önmagában is hatékony!

K vitamin

A D vitamin megemeli a kalciumszintet a szervezetben (ezért fontos a csontok épségének megőrzéséhez) ugyanakkor meszesedéshez is vezethet, ha nem megfelelő a K vitamin szinted. A K vitamin többek között abban segít, hogy a kalcium a megfelelő helyre épüljön be a testben.  NODE: A D vitamin csökkentheti a K vitamin szintjét, ezért érdemes pár óra eltolódással bevenni őket. Ezen túl a K vitamin a véralvadás szabályozásáért is felelős, valamint elősegíti a máj méregtelenítő funkcióját.

Az ajánlott megfelelő természetes formában együtt van a kettő, nem kell külön vásárolni a két vitamint.

Cink

Bár kis mennyiségre van szükség belőle, mégis fontos a fogyasztása. Ebben az esetben azért, mert erősíti a D vitamin hatásait. Továbbá, ami az immunitásban betöltött szerepe: a sejtek határoló hártyájának, vagyis a sejtmembrán integritásának fenntartásában van. Cink nélkül a membrán sérülékennyé, és a káros hatásokkal szemben kevésbé ellenállóvá válik, amely a sejt életképességének nagymértékű csökkenését vonja maga után.Ezen kívül közvetett úton, de befolyásolja a hormonok működését.

C vitamin – ezt hagytam a végére

Nem kérdés, hogy fogyaszd! Bátran 2000 mg/nap mennyiséget! A fent ajánlott formából nem kell olyan sok, nyálkahártyán keresztül a szájból felszívódik, természetes formában van jelen.

 

 

 

Bevásárlókosár

Irány a piac!!! (Meg a biobolt)

Úgy állítottam össze az étrendet, hogy időd is, és pénzed is maradjon a karácsonyi időszakra. Ezzel együtt izgalmas, finom ételeket írok le, amit aztán a későbbiekben is bátran az asztalra tehetsz. Fontos: a böjti időszakban vannak bizonyos megszorítások. Ezen ételek alkalmazkodnak ezekhez a megszorításokhoz – ugyanakkor finomak, táplálóak és könnyen emészthetőek.

Piacról:

A piacra való kisétálás mindig öröm. (Nekem mindig különös izgalom, pedig tényleg egyszerűen étkezünk. De a piac élménye…!)

cékla, répa, gyökér, édeskáposzta, édeskrumpli, hagyma, fokhagyma, alma, póréhagyma, krumpli, gyöngybab, vörös lencse – A család méretének megfelelő mennyiségben.

Bioboltból (vagy ahol be tudod szerezni)

natúr tofu, kukoricaliszt, sörélesztő pehely, vega tejföl, vega leveskocka

Gyógytea és az illatok

Egy nagyon finom teakeveréket ajánlok neked: Mivel ha a legkisebb mennyiségeket vásárolod, akkor is elég nagy mennyiség lesz belőle, javaslom, hogy szép, díszes zacskókba oszd szét, és adj belőle ajándékként a szeretteidnek! Finom, és a hatását rövid időn belül érezni fogják: székletlazító, székletkönnyítő, tisztító teakeverék. Nem hajt, ne izguljatok!

  • csalán
  • borsmenta
  • gyermekláncfű levél
  • cickafark (levél)
  • zsálya

1:1 arányú keverék. Forrázatot készítünk: 1 púpos evőkanál keveréket leforrázunk 5 dl vízzel, és 10 percre állni hagyjuk. Ezután szűrjük, és fogyasztjuk. Javaslom, hogy éhgyomorra fogyasszátok!

Az ünnepi ráhangolódás fontos része az illatok hatása a lélekre. A karácsonyi illatokon kívül ajánlok pár léleksimogató illóolajat:

. – Atlasz-cédrus: csírátlanítja a levegőt, és kellemes, karácsonyra hangoló illata van.

  • Atlasz-cédrus, citrom, : csírátlanítja a levegőt, és kellemes, karácsonyra hangoló illata van.
  • Édesnarancs, Keserűnarancs héj, Mandarin: kiváló stresszoldó, lelki harmonizáló. Oldja a negatív érzelmi állapotot.
  • Gyömbér: meghozza a karácsonyi hangulatot, felszítja a belső tüzet…

Bármilyen párologtatóba érdemes tenni. Vannak már a piacon erre specializált diffúzorok is. A hagyományos aromalámpa is tökéletesen megfelelő. Arra figyelj, hogy csak a jó minőségű illóolaj hozza meg a megfelelő hatást. Én a Panrom-tól rendelem, de más márka is megfelelő (pl. Doterra, Aromax, Cosmio) Nézd meg a kínálatot, az árakat, és dönts azok szerint.

 

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1