Oldal kiválasztása

A bennünk izzó tűz

Alkot, vagy pusztít?

2022 Tűz böjt

2022 június 12-21.

A nyári napforduló minden ősi kultúrában szakrális ünnep volt: a tűz, az érlelő napfény, a szárba szökkent növényi élet ünnepe. Eljött ismét a nyári nap-éj egyenőség időszaka. A nyár a SZER elem, a tűz, a teremtőképesség, a szenvedély ideje. Egyre kevesebb szerelemmel, szenvedéllyel találkozni – annál több dühvel, haraggal, pusztító gondolattal. Ezek szintén a tűz jegyéhez tartoznak, ám annak a destruktív formájához.

A tűz átalakít, kiégeti a felesleges dolgokat, gyógyít, visszaadja az élet szeretetét. Ennek a vezérfonalnak a jegyében böjtölünk.

Mindenkinek, aki meg akarja őrizni az egészségét, ideje komolyan beiktatni az életébe évi 4 böjtperiódust. Sajnos egyre rosszabb hírek vannak szennyezés kapcsán a világunkban. Kivonni nem tudjuk magunkat, ám segíteni tudjuk a testünket, hogy megtisztuljon.

Valami végérvényesen megváltozott. A tavaszi időszak egy olyan helyzetet mutatott meg, melyről ugyan olvastunk, láttunk róla filmet, egymás között talán beszélgettünk is, mégis… megtörtént az életünkben, hogy az irányítás egy része kikerült a kezeink közül. Van, akinek a munkája, a megélhetése is. Hirtelen bezáródtunk saját magunkba, az otthonunkba. A belül izzó tűz veszélybe került…

Amikor nagy váltás van az életünkben, érdemes zarándoklatra menni. Kívülre, vagy belülre. A böjt gyakorlata egy belső zarándoklat – idén erre sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk, mint eddig. Ha a belső tűz megfelelően lobog, akkor kreatív, alkotó, örömöt megélni tudó életet élsz. A félelem sajnos lehűti a lángot, és boldogtalan, gépies, üres életet eredményez. Ez jól jöhet egy olyan hatalomnak, amely uralkodni akar az alattvalóin. A kiegyensúlyozott tűz nélküli emberek jól irányíthatóak. A tűz túltengése viszont romboláshoz, robbanáshoz, haraghoz vezet – amely nem csak a külvilágot, hanem a belsőt is felemészti. Jusson eszedbe: minden forradalom megöli a gyermekeit – kicsiben, nagyban egyaránt.

Tehát a zarándoklatunk célja a jól szabályozott tűz óvása. Az összes gondolat, cikk, étrend és koplalási periódus (természetesen választható módon!) ezt a célt szolgálja.

A nyári napfordulóval a leghosszabb világos napot ünnepeljük. A télen megszületett Fény most teljesedik ki, és kapcsol össze a saját Fényünkkel. Bölcsességünkre, életszeretetünkre nagyobb szükség van, mint az eddigi életünkben bármikor.

Ha most nem tartasz velünk: kérlek, vigyázz magadra! A bölcsesség vezessen utadon az akár jogos harag helyett!

2022 Böjt a tűz jegyében

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1