Oldal kiválasztása

Februári teendők

2021 februárja ráébreszt talán arra, hogy ideje az életed a saját kezedbe venni. A tested, lelked és elméd felett hatalmat gyakorolni.Persze amennyiben azt szeretnéd, hogy legalább részben szabad maradj. A technika láthatatlanul veszi át a hatalmat az életek felett: a mesterséges intelligencia tökéletesebben hatékony, mint az ember. Ezen kívül nem nem fárad el. Illúziód ne legyen, át fogja venni sok területen az MI (angolul AI) a teendőket (pl. fizettél már önkiszolgáló módon áruházban? utaltál már pénzt számlára? Kaptál spontán hirdetést a telefonodra olyan termékről, amiről csak beszélgettetek?  És ez csak a kezdet.) Tehát tegyük, amit mi jobban tudunk: legyünk emberek, teremtő, alkotó, kreatív természeti lények. A technológia fejlődni fog. A kérdés, hogy az ember is fejlődik-e emberségében oly mértékben, mint a technika a hatékonyságban?

A legemberibb dolgok ingyen – vagy majdnem ingyen vannak. Ha kimozdulsz a képernyő bűvöletéből, és akár csak kis sétát teszel, kincsre lelsz: a február már megajándékoz a tyúkhúrral!

Ez a kis növény sokak szemében gyomnövény. Szinte bárhol megél, és ha lehajolsz érte, sok módon segíti a megújulásodat: Salátának, vagy salátába téve érdemes fogyasztani. Remekül segíti a szervezet méregtelenítését, segíti a téli zsírpárnák leoldását emésztésserkentő hatásával. Enyhe vizelethajtó, epekő ellen is használatos. Emellett enyhe gyulladáscsökkentő hatása is van, mely mindenkire ráfér így a tél végén. Csökkenti a vér koleszterinszintjét (amely anyag nem oly ördögtől való, mint a köztudatban él!) Érdemes nagyobb mennyiséget leszárítani belőle, hogy később teaként élvezhesd áldásos hatását. A tyúkhúr tea hatásai közül a fontosabbak: reuma esetén ülőfürdőnek kiváló, köhögés, aranyér, székrekedés, álmatlanság, vérszegénység, gyomorsav túltengés esetén napi 3 pohár gyógytea oldja a problémákat (Kismamáknak nem ajánlott magas szaponin tartalma miatt!). Emellett magas a C vitmin tartalma, és a friss zölddel klorofilt is viszel a szervezetedbe. Zöldturmixba a legegyszerűbb megoldás – és ingyen van!

A szervezet vitaminraktárai leürültek mostanra, mindenképp érdemes pótolni a veszteséget! Ha eddig nem szedtél D vitamint, most kezdd el! A napfény vitaminja segíti az immunrendszeredet a kemény munkában, és búskomorság ellen is jót tesz! K vitamin nélkül nem szívódik fel, tehát érdemes kombináltan szedni. Emellett legalább 1000 mg C vitamin is legyen a palettán! Délelőtt egyél nyers almát, vagy készíts zöldturmixot! Viszont gyümölcsöt csak éhgyomorra fogyassz! Tele belekben a gyümölcs rothadásnak indul, és nem azt az egészséges hatást éred el, amit szeretnél vele.

A lelki munka februárban a fontos dolgok elválasztása a lényegtelentől. Érdemes végiggondolni, hogy mi minden nyomja a lelked. Írd le egy papírra! Mindent! Aztán húzd ki, amire nincs ráhatásod közvetlenül ( a Nagy Yeti akkor is szedi áldozatait, ha te mérges vagy érte ). Ezután húzd ki, aminek gyökere a múltban van, és már nincs mit tenni vele. Ha nagyon meggyötört a múlt, a feldolgozás segítségéhez keress fel szakembert (egy ingyenes ülésre hozzám is eljöhetsz). Mindenesetre már csak cipeled a terhet, ami hátráltat. Ezután jönnek azok a problémák, melyre van ráhatásod: ehhez kell az összes energiád! Ami idejétmúlt, tedd ki az életedből (ehhez is lehet, külső segítség kell). Ami fejlődő, azt nevelgesd. Bátran kérj segítséget, meggyorsíthatod a hatékonyságodat!

!!! Februárban kezdődik a NAGYBÖJT!!! Ez az egyik legteljesebb lelkigyakorlat. Itt tudhatsz meg többet róla.

A testedért a következőket teheted: mozdulj meg, ha eddig még nem tetted! Legalább heti 4 óra testmozgás szükséges az izmaidnak, a szívednek. Lehet ez ritmusos séta, vagy Pilates, vagy Callenetics. Ha fáj mindened, ez utóbbit ajánlom jó szívvel (online is találsz programokat)! A fájdalom elmúlik, és csodás testet faraghatsz 1-2 hónap alatt. Azt se feledjük, hogy a beach body télen készül… Emellett ha megteheted, menj el masszőrhöz, hogy kilazítsa izmaidat. Egy kellemes masszázs a lelki gubancokat is oldja. Hetente 4 alkalommal pedig a bőröd feszességért vegyél hideg/meleg vizes váltózuhanyt! Így kényeztesd magad: langyos, majd hideg víz ezután lassan melegítsd fel, és hideggel fejezd be! Ezután bújj be az ágyban egy könyvvel, kellemes zenével… Tölts minél több időt távol a képernyőtől! A cikkek megosztása bármilyen tartalomról ugyanazt  a folyamatot erősíti, amitől elvileg meg szeretnél szabadulni. Tehát old school: olvass könyvet, vagy beszélgessetek offline!

Boldog, elmélyült februárt kívánok – és tisztító böjtöt mindannyiunknak!

Lalinda

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1