Oldal kiválasztása

A megbocsátás a legnagyobb ajándék, különösen, ha önmagunkkal szemben is gyakorolni tudjuk. Egy kedvelt hasonlat szerint haragot tartani azért, mert más talán megbántott, olyan, mintha mérget innánk, és várnánk, hogy a másik haljon meg tőle. Nem működik. Megmérgezi az embert. Megmérgezi a kapcsolatait. Megmérgezi a világnézetét. Fogva tart egy börtönben, ahol nálunk a kulcs, de mégsem szabadítjuk ki magunkat.

James R. Doty

 

Kérdés a lélekhez

Végül: kiknek, és miért kell megbocsátanod a saját lelki békéd érdekében? Kiktől kell bocsánatot kérned? Gondolatban tedd meg. Fontos: a megbocsátás nem egyenlő azzal, hogy elnézed azt a méltánytalanságot, ami veled történt! Csupán túllépsz a haragon, és a sértettségen valamennyire, hogy tovább tudj lépni. Vannak dolgok, ami örök hegeket üthet a lelken.)

És a legfontosabb: magadnak mi mindenért kell megbocsátanod? Ezt írd is le – a leggyakrabban saját magunkkal vagyunk a legkeményebbek.

Kényeztetés a testnek

Sétálj legalább 30 percet ütemesen.

Szerezd be a májtisztításhoz szükséges kellékeket, ha még nem tetted!

ajándék a térnek

Fotók: sok emlék. Rendszerezd őket! Kezdd el a papírképekkel! Ha csak összedobálva vannak egy dobozban, ideje rendbe tenni őket.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1