Oldal kiválasztása

Most, hogy zarándokként a szent hegy felé igyekszem, vajon mit tudok kezdeni ezzel a lehetőséggel? Kihozom belőle a legtöbbet, vagy végig a rossz idő miatt fogok nyavalyogni? Jobb emberként térek haza, aki tisztában van vele, hogy kicsoda, vagy csak egy rakás fényképet, néhány szuvenírt meg egy nagyzoló, eltúlzott úti beszámolót viszek magammal? Valóban „meghal egyszer” a rosszabbik felem, vagy tovább cipelem, és tovább táplálom, hogy egyre jobban erőre kapjon? Megszívlelem majd Őszentsége és Khenszur Thabkje rinpocse tanításait, valóban azon fogok dolgozni, hogy átültessem őket a gyakorlatba, és fölszámoljam a fejemben uralkodó zűrzavart? Vagy csak elolvasom a bölcs gondolatokat, és amint becsukom a könyvet, elfelejtek mindent?

Ian D. Robinson

Kérdés a lélekhez

Miért mennél tűzbe? Milyen értékekért, eszmékért, érzésekért, célokért?

Van olyan dolog az életedben, melyért elmennél a világ végére is? Bárhogyan?

Akár ezt is eheted...

Reggeli, vagy első étkezés: Zöldleveles turmix fahéjjal: eper, alma, saláta, kis méz, és fahéj pici csilivel. Ízletes, izgalmas csemege.

Ebéd: frissítő cseresznye „leves” növényi tejszínnel. A cseresznyét és a növényi tejszínt turmixold össze fahéjjal, kis őrölt szegfűszeggel és kevés vízzel. Addig turmixold, ameddig kellemes kemény masszát nem kapsz. Ezután fagyaszd ki a hűtőben. Kellemes, étvágygerjesztő csemege.

Második fogás: karikára vágott cukkinit piríts meg olajon, majd ha már kellemesen átpirult, hintsd meg zúzott fokhagymával és sóval. Frissen őrölt borssal tálalva az igazi. Amennyiben úgy érzed, hogy ez kevés lesz számodra, főtt rizzsel tálald!

Vacsi: hatalmas adag saláta kovászolt kenyérrel.

A zarándoklat második lépése

Nézz utána, milyen szakrális látnivaló van az általad meglátogatni kívánt környéken.

Szakrális látnivalók: templom rom, templom, búcsújáró hely, valamilyen különleges természeti képződmény, forrás, esetleg régi temető…

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1