Oldal kiválasztása

Friss élet villan, nincs idő! Hömpölygő ár, életöröm!
Villan az élet, szédítő! Égből az ár, varázslat száll!
Hajnali csillag, napsugár! Égből az ár, varázslat szállj le!
Hajnalodik, ragyog a táj! Élet virul, örülj, világ!
Nap, süss le! Összeérünk!

Vágtázó Csodaszarvas

A belső tűz filozófiája

A belső tűz lángja a szívben él. A szív az első szerv, ami működni kezd az emberben, és amikor megáll, vége az életnek. Sok veszélynek tesszük ki a modern életben, melyről nem feltétlen veszünk tudomást. A stressz, az önbántalmazó gondolatok, a félelem, a mozgáshiány mind gyengítik a szívünket. A belső tűz keringetéséhez tartoznak az életet jelentő vért szállító erek, és a vékonybél is. A belső tűz kiegyensúlyozásának kifejezetten fontos gyakorlata az erek és a vékonybél megtisztítása.

Az ereink amennyiben nem vigyázunk rájuk, úgy működnek, mint egy folyó: ha lassú, és nem elégséges a sodrás, lerakódások keletkeznek, melyek akadályozzák a víz áramlását. A beszűkült folyómederben erősebb a sodrás (magasabb a vérnyomás), hogy egységnyi idő alatt ugyanannyi víz áramolhasson. Ha kitisztul a folyómeder, ismét békésen áramolhat a víz. Ebben a 10 napban a cél, hogy ez a tisztulási folyamat elinduljon.

A táplálkozási és testi ajánlások kifejezetten a vérerek tisztítását célozzák meg. A lelki gyakorlatok, napi gondolatok pedig a szív-tér tisztítását, rendbe tételét tűzik ki célul. Itt a nyár, soha jobb alkalmat nem találhatunk erre. Elvégre a nyár az öröm időszaka.

Külön kaptok levelet a testi (táplálkozás, mozgás), és a lelki felkészüléshez.

A böjtös első levelet 11-én kapjátok.

Zarándoklat kívül-belül

A testkényeztető gyakorlatok az örömöt, és a belső békét célozzák meg. A keringési rendszernek kifejezetten jót tesznek a nagy séták, a kirándulások, az úszás és a kerékpározás. Ez a böjt mégis a zarándoklatról szól, mely mindezeket összefűzi egy elmélyülő egységgé.

Mint többször írtam, a böjt egy belső zarándokút. Most nyáron kisebb zarándoklatot is tervezhetsz a folyamatodba. Három út halad át hazánkon: a Szent Jakab útja, a Mária út (ez kifejezetten Közép-Európai zarándoklat), és a Kék túra. A Szent Jakab útnak is vannak jelölt szakaszai itthon, a Gerecsében is, közel Budapesthez. A Mária új Csíksomlyótól Mariazellig halad, A Kék túra pedig az Őrségből Észak-Magyarországon halad keresztül, ám vannak már déli útvonalai is. Válasszatok akár gyalog, akár kerékpárral valamely zarándoklatból egy szakaszt, és járjátok meg! Lehet ez egy egyéni egynapos kirándulás, családi túra, vagy baráti kimozdulás. A lényeg, hogy mozdulj meg, utazz el! Bárhol is élsz jelenleg, a közeledben találni fogsz egy útvonalat, mely a szívedig vezet.

...és a táplálkozás

Az erek megtisztításához nagy lépéseket teszel, ha 10 napig csak zöldséget és gyümölcsöt eszel, valamint növényi alapanyagokból készült egyszerű ételeket. Ebben a 10 napban ha tudod, ne fogyassz állati fehérjét (tehát se sajt, se tojás)! Helyette magtej, tofu, növényi sajtok, növényi kiegészítők (pl. gabonakolbász). A táplálkozási itinerben több lehetőséget kapsz.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
UA-100566282-1